Försäljning

Marknad är liktydigt med handel och möten mellan människor. Mickelsmässmarknaden är på alla sätt en lika populär möteplats som viktig handelsplats.

Utbudet är enormt. Kvaliteten varierar men det är också en del av tjusningen. Om du tycker om att strosa runt på marknader, att upptäcka, att trängas, att möta människor, att känna lukten av rökt fisk och varm korv – då måste du komma till Örsundsbro och vår makalösa Mickelsmässmarknad.

Vill du också ställa ut på vår marknad?

Läs mer om möjligheter, regler och priser.

Ca 400 knallar

Vi är så stolta över alla knallar som år efter år återkommer till Mickelsmäss. Många av knallarna påstår att Mickelsmäss är en av de allra bästa marknaderna i Sverige. Vi har t o m nämnts tillsammans med Jokkmokks marknad. Under 7 timmar har du tillgång till allt mellan himmel jord - efter en marknadsgata som är ca 3,5 km.

Marknadsgodis

Ett av de mer populära målen för våra besökare har varit stånden med kokosbollar. Men det finns naturligtvis mycket mer av både nyttigt och gott. Sveriges mest kända knalle Vild-Hasse och många andra knallar bjuder ut allt mellan söta karameller och munkar till välsmakande renkorv och andra delikatesser.

Egna försäljningsställen

På ett 20-tal platser runt om på marknaden har vi våra egna oaser och stånd med kaffe, korv och den mäkta populära Bärsta-klämman. Du behöver inte gå hungrig på Mickelsmäss och i serveringstälten kan du passa på att vila dina ben.

Hantverk

Bland alla knallar hittar du också ett flertal stånd med riktigt bra hantverk. Vi har ingen hantverksgata, som tidigare, men den som söker ska finna.

Butiker

Vi vill också slå ett slag för ortens butiker, handlare och näringsidkare, som på ett förtjänstfullt sätt välvilligt står bakom och upplåter platser för vår marknad. Under söndagen brukar de ha speciella Mässerbjudanden.

802
877